NOTAM - Važne obavijesti za članove kluba

 

Mjere opreza zbog COVID-a 19

Svi članovi koji dolaze na modelarsku pistu moraju biti svjesni socijalnog distanciranja od 1,5 metara između bilo kojeg člana.
Ukoliko se ne osječate dobro molimo vas da NE DOLAZITE NA TEREN!!!
Članovi mogu ponijeti vlastito dezinfenkcijsko sredstvo za ruke i redovito ga koristiti, naravno da možete donijeti i masku za lice ako želite.
Koristite zdrav razum i pristup te slijedite ove smjernice.


Registracija UAS operatora i polaganje ispita za udaljene pilote

Registracija UAS operatora sukladno Provedbenoj Uredbi Komisije (EU) 2019/947.

Provedbena Uredba Komisije (EU) 2019/947 od 24. svibnja 2019. o pravilima i postupcima za rad bespilotnih zrakoplova se počinje primjenjivati od 31. prosinca 2020. godine. Sukladno odredbama Uredbe svi UAS operatori se moraju registrirati:
- kad unutar „otvorene kategorije“ izvode operacije bespilotnim zrakoplovima dopuštene mase pri polijetanju od najmanje 250 g ili bespilotnim zrakoplovima koji u slučaju udara na čovjeka mogu prenijeti kinetičku energiju veću od 80 J ili bespilotnim zrakoplovima opremljenima senzorima koji mogu prikupljati osobne podatke osim ako je riječ o bespilotnim zrakoplovima koji se smatraju igračkama u skladu s Direktivom 2009/48/EZ.
- kad bespilotnim zrakoplovima, neovisno o njihovoj masi, izvode operacije unutar „posebne kategorije“.

Više o registraciji operatera i mrežnom osposobljavanju možete pronaći na službenim stanicama Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.